Nieuw concept: ZOMERTENNIS 2018

Op de "brainstorming" die in december gehouden werd tijdens de vrijwilligersavond, werden vele nieuwe ideeën aangebracht door de aanwezigen. Deze werden uitvoerig besproken en ontleed.

Onder andere werd er geopperd om meer georganiseerde zomerspeelgelegenheid te creëren. Daarom start de sportcommissie dit seizoen met nieuw initiatief: ‘zomertennis’. Dit zomertennis vervangt de ‘KK dubbels’ en de "zomercompetitie".

Het ‘KK enkel' blijft bestaan zoals voordien en start na het dubbel tornooi in augustus (en loopt tot eind september). Inschrijven zal kunnen vanaf begin augustus.

Zomertennis: spelen kan van 7/5 tot 28/9.
DD (Dubbel Dames) en/of DG (Dubbel Gemengd) en/of DH (Dubbel Heren).

Inschrijven kan vanaf heden tot 29/4, in max. 3 reeksen (vanaf 16 jaar). Of via mail zomertennis@tennisclubboom.be of op de inschrijvingslijsten in het clublokaal.
PS: Indien je inschrijft via mail, zet als onderwerp: zomertennis. Alvast bedankt.

- Je kan ook individueel inschrijven, dan zoeken wij voor jou een maatje.
- Graag je voorkeuren opgeven welke categorie DD (Dubbel Dames), DG(dubbel gemengd) of DH (dubbel heren) en/of eventueel tot een bepaald aantal maximum punten.

De reeksen worden gevormd na het afsluiten van de inschrijvingen. Deze worden zo goed als mogelijk gevormd, rekening houdend met voorkeur van de inschrijvers, zodoende dat iedereen leuke wedstrijden kan tegemoet zien!

In iedere reeks zal aan een vrijwilliger gevraagd worden een WhatsApp groepje samen te stellen voor zijn reeks om planningsafspraken te vergemakkelijken.

Ieder dient zijn terrein zelf te reserveren (zoals voorheen bij het KK, maar bij de reservatie “zomertennis” aanklikken i.p.v. “dagreservatie” en tevens het tijdsblok verlengen met een half uur). Reserveren kan vanaf 1 week op voorhand en enkel op terreinen T2,T3 & T4.

Er wordt gespeeld naar 2 winnende sets. Bij een 1 - 1 stand in sets: beslissende super tiebreak naar 10 (doch met 2 punten verschil).

Wij zullen lijsten hangen op de club om de uitslagen op te schrijven zodat iedereen kan volgen en zien welke wedstrijden nog moeten gespeeld worden.

Indien je partner gekwetst raakt, mag je met vervanging spelen met max. hetzelfde klassement.

Voor reservering van de wedstrijden geldt ook punt 8 van het reglement: de terreinreservatie vervalt 5 min na aanvang bij niet tijdige aanwezigheid.

De bedoeling is om iedereen, ook beginnende en minder ervaren tennissers, georganiseerde wedstrijden te laten spelen.

En héél belangrijk, om alzo vele andere leden beter te leren kennen. Het zal het je later gemakkelijker maken om nog andere wedstrijden af te spreken en meer te spelen!

Hopelijk slagen we er in om vele mooie reeksen te vormen. Het kan de spelgelegenheid enkel ten goede komen!

Dus talrijk inschrijven is de boodschap en doe mee aan dit nieuw initiatief.

Het zal leuk zijn voor ieder die deelneemt en nadien ken je nieuwe mensen!

Indien twijfels, onduidelijkheden of vragen: stuur mailtje aan sportcommissie@tennisclubboom.be .